Artige innslag som bryter stereotypien..

15.02.2010
Artikkelbilde
Schutora var en sterk vinner søndag. Hesten som tidligere vegret seg for å være først, fremstår nå som den reneste seiersmaskinen.

For det første så var det søndag i steden for torsdag, så var det monte i V5'en og på toppen av det hele så var det langveisfarende på besøk som ubeskjedent  tok store deler av (morsdags) kaken.

Søndagstrav på en morsdag kommer vel ikke opp på topp -10 listen over dagene man som arrangør ønsker å få tildelt som stevnedato, men noen måtte ta den "byrden" også. På forhånd håpet man også at V5-utbetalingene skulle overstige summen på kassalappen på butikken en mandagskveld, men dengang ei. Det ble atter en gang ganske så favorittbetont og det er det ikke så veldig mye å få gjort noe med på kort sikt.

Bernt Øksnevad trives som fisken i vannet på Bergen Travpark og tok nok en gang for seg og ble dobbeltvinner med sine 2 starthester. Timor er er en herlig kriger av en hoppe og Samina Ø.K. kan kanskje bli den som tar opp arven en gang i fremtiden. Kjell Vidar Braaten hadde lastet opp bilen og tatt turen fra Telemark og det endte med best mulig utfall. 2 seire av 2 mulige godt understøttet av Kristian Lunde som med storfavoritten Tour De Paris kjørte et mesterlig løp.

Svein Ove Wassberg har etterhvert et bredt arsenal med kaldblodshester som gjør det skarpt. Kandidaten har fått mer fart i kroppen og Ida Beate Vikse har fått Tøffe Toft til å ta i hele veien. Flere seire kan komme for begge disse 2.

Øyvind Austevoll har gjort en fremragende trenerjobb med Home Alone-sønnen French Crown og spurte ingen om seieren i et løp der det viste seg at 40 meters-hestene tjente fine penger selv om de ikke nådde helt frem.

Schutora har jo en gullkantet stamme og styringen til Frank Ringheim var det heller ingenting å utsette på. Åsbjørn Tengsareid avsluttet kvelden med stallhesten Silver Bullet.

Da har vi bare glemt å trekke frem Rousseau Detain som ble en historisk vinner av både det første monteløpet med autostart og samtidig også som vinner av det første monteløpet innenfor V5-spillet på Bergen Travpark. Skryt til rytterne som løste oppgavene til punkt og prikke og autostart er nok kommet for å bli i denne grenen. På lokalbanene må dog bredden og kvaliteten heves for at løpene ikke skal måtte stenges på grunnlag, det ble for stor strekk i feltet til at spenningen og rettferdigheten var optimal i dette "pilotprosjektet" av et løp. Uansett store kryss i taket til Rousseau Detain og Charlotte Steine som trolig uten å stå med luen i hånden, kan laste opp tilhengeren og legge avgårde til starter i andre landsdeler med denne hesten.