God dessert og den "gamle" var eldst igjen.

20.02.2010
Artikkelbilde
Wesley H.Limburgia tok sin 7.rake seier for sin trener, eier og kusk Ove Wassberg.Trenernestoren var for øvrig i det umulige hjørnet og plukket med seg en kvartett med seire under kvelden.

Enkelte ganger får man igjen for å holde ut til "the bitter end". Etter at man hadde vært vitne til litt blandet drops gjennom kvelden, så ble vi i det 10.løpet vitne til stevnets prestasjon.

Før vi kom så langt så hadde et syltynt eliteløp for varmblodshester innledet kvelden. Syltynt i den forstand at det var kun 4 gjenstående deltagere på startstrek og kun 3 av dem var med i målgangen. Med Uppercut Flevo vel i tet så ble det vanskelig for konkurrentene å kunne utfordre, men Bobbyleebob og Kristian Lunde gjorde et helhjertet forsøk nedover oppløpet. Man har vel sett Uppercut'en mer spenstig enn han var denne fredagen, men i raden vil det bli oppført et nytt 1-tall og det kan man jo ikke klage over. Bobbyleebob kommer dog til å bli en reell utfordrer om "varmblodstronen" fremover.

Over i V5-spillet så var det dagen der favorittene ikke skulle få så mye "gratis".Harald Inge Hagen hadde ambisjoner med Quillity's Desperado og svarte ut favoritten Mir D.K. så lenge han maktet. Hagen falt i siste sving for eget grep mens Mir D.K på ny seilte unna til solid seier. Svein Ove Wassberg og Renate Aarlie kjørte korteste veien rundt den siste svingen og besatte derav 2.og 3.plassen med henholdsvis Mira Frontline og General Liberty. Sistnevnte var kraftig oppmeldt i dette løpet og skal med løp i kroppen passes i sitt eget grunnlag fremover. French Crown liker seg best i tet, selv om opphentingen etter galopp var bra nok den.

Det klaffet ikke helt med posisjonskjøringen for Rolf Tvedt og Global Knockout den første halve runden og det utnyttet Lars Tore Hauge og Wilson Star til fulle. Vel i tet etter 500 kjørte meter, så smilte Hauge lurt og det ble etterhvert også en lang vei frem for favoritten når angrepet først ble satt inn. Rundt den siste svingen så skulle både den ene og den andre ut og "angripe" og selv om Global Knockout denne gang ikke nådde helt frem så gjorde hesten like fullt trolig sitt beste løp i karrieren. Wilson Star er brenngod på sitt beste og kommer til å tjene fine penger fremover. Runday's Power liftet med til 3.plass mens Viking Neyenrode ikke var like god denne gang.

Omer er som vinnerkusken Kristian Lunde beskrev han "en liten kriger". Hesten er langt i fra enkel å kjøre og selv om hesten også hadde en god dag så må kusken få en stor del av æren for denne seieren. Det var som man ikke trodde at det var den samme Omer man har sett i tidligere løp, som allerede runden igjen var plassert i tet. Der har knapt Omer noen gang befunnet seg tidligere og når angriperne ventet hverandre ut i det lengste, ja så ble det altfor langt frem til den franskfødte vinneren. Black Money BIR leverer fra tid til annen noen rakettavslutninger og denne kvelden var det klart for årets første av det slaget. 2.plassen ble besatt foran Xanadu som var godkjent men ikke så mye mer. Max Stensbæk får derimot ikke godkjent som stor forhåndsfavoritt.

En annen Tvedt-traver som skuffet var Just A Diamond. Hesten er nok gjerne best i rygg over 2100 meter, men som stor favoritt så kunne jo Rolf Tvedt ikke annet enn å sitte i front med den startraske Diamond Way-sønnen. Tempoet ble strupet kraftig midtveis og muligens så gjorde Rolf Tvedt en feilvurdering ved selv å ikke dra opp tempoet i steden for å få konkurrentene helt frem til seg før han ba om en veksel til. Dermed var "forspranget" utlignet og nedover oppløpet så var heller ikke kampviljen den beste. Lacoste I.T. slo seg forbi og inn til seier etter kveldens beste styring av Ove Wassberg.Schuna Way stred tappert til 2.som løpets moralske vinner.

Arn Jaros har vunnet mange løp på Bergen Travpark og i et løp der konkurrentene ikke viste allverdens stridsmoral, så kunne Gudmestad-traveren ta en kontrollert seier selv fra utvendig posisjon. Eng Støvern fikk et smørløp av makker Lars Tore Hauge og kvitterte på det ved å bli 2, mens Drageblæsen hadde vært seiersfarlig uten galopp i kamp om føringen rundt den 1.svingen. Som et plaster på såret så fikk hesten slippe frem til 3.fra et ledig innerspor nedover oppløpet.

Bernt Øksnevad forsøkte seg på en "røver" ved å stjele det 7.løpet i det han sendte Samina Ø.K til tet inn på den siste svingen, den godeste Øksnevad endte i ettertid opp med å frarøve seg selv seieren i det Pål Even-datteren svarte med galopp i den store farten. Iben H har Tore Håvardstun og kretsen rundt hesten gjort en flott jobb med og årets 2.seier kom i hard kamp med både Løngspretten og Samina Ø.K som reparerte fint etter galoppen. Lindtora og Lykkje Faks var litt forbedret og Vinnibrunen fikk penger og poeng med tilbake til Valdres.

Wesley H.Limburgia var igjen så overlegen som man trodde og kunne forvente. Dette er en "blåser" det er det liten tvil om og det blir spennende å se hvor langt hesten rekker. Gledelig var det også at Super Charming var tilbake etter lang pause. Hesten fikk et optimalt løpsopplegg første gang ut etter pause og kvitterte for det med å sikre seg 2.plassen bak den utruede vinneren. Glazier's Dancer fikk en noe oppsiktsvekkende 3.plass og Tore Håvardstun hadde nok en flott dag i sulkysetet. Velviano K. gikk litt i rykk og napp, det var godt nok til å sikre seg 4.plassen, resten gikk stort sett på det jevne.

Dagens Dobbel 2.avdeling og supertrippel-løpet var innholdsrikt og en smule dramatisk. Strekhestene gjorde opp seg i mellom om tetkampen, men med runden igjen så galopperte tet-travende Uni Pia og da ble det en kjedereaksjon i feltet som skapte røre og en litt "skummel" situasjon i det Voje Flora måtte tas ut av feltet. Heldigvis løste det hele seg på beste måte selv om hestene bakerst i feltet fikk veldig langt frem og fikk løpene sine spolert. Vant gjorde Schutora som har funnet en vinnerform som ikke ser ut til å ende med det første. 68 000 innkjørt og 4 seire på årets 2 første måneder er solide tall. Pajablesa fikk med seg 10 000 velfortjente kroner til nordfylket og Sør Svarta er jevnheten selv. Rigel Tessa var det bedre tess i denne gang og skal passes fremover.

Så kom dagens go'bit i det fintstammede Hæve Alma parkerte så nær som alle konkurrentene. Kun Jera Vinni unngikk "fornedrelsen" av å bli distansert når Odd Storetvedt lot den 4-årige hoppen få strekke ut og landet på meget gode 34.0 på en bane som var +/- 2 sekunder for tung. Her kommer det flere seire, det er det eneste som er helt sikkert, det gjør det ganske sikkert for Odd Storetvedt også, selv om dette bare var hans 1.for i år. Jera Vinni var flink til 2.etter galopputskeielser og fartstap rundt den 1.svingen.

Nye muligheter neste fredag.