Litt utenom det vanlige...

12.02.2010
Artikkelbilde
Øyvind Austevoll sitter bak forhåndsfavoritten 1.French Crown i søndagens 4.løp.

Variasjon skader aldri og både det at vi søndag arrangerer vårt første "ikke-torsdags-stevne" for året og det er satt et monteløp inn i V5-spillet, ja det er momenter å legge merke til.

Som arrangør føler vi vel på at vi denne vinteren har "frosset litt fast" som torsdagsunderholder. Løpsdagene har sett veldig like ut og det har ikke vært så mye å skrike om seg for. Det at vi denne uken sender avgårde våre 9 løp på en søndag, debuterer både med monteløp med bil og som en del av V5-spillet og gjennom tidligere stevnestart, kan tilby et litt mer familievennlig konsept, ja det gjør at vi gleder oss litt ekstra til dette stevnet.

Terminlisten for 2010 kan dere blant annet se her og som dere ser så er det dette året ikke så altfor mange "avvikende" dager fra de ordinære torsdagene. Søndager kunne vi godt ønsket oss flere av, dette er en fin dag for å ta med hele familien og å rekruttere nye publikummere på. Fredager er heller ikke av det vonde, i hvert fall en og annen nå og da. Det blir ofte god stemning og godt besøk på disse dagene. Minner allerede nå om årets første V75-stevne den 27.mars. Erfaringsmessig så er dette en meget godt besøkt dag og ønsker du å være sikker på å få et godt bord i restauranten til denne dagen, ja så er det fullt mulig å bestille bord allerede nå.

Tilbake til denne søndagen så håper vi minst på en duell i det 1.løpet, der blant annet Feseth Lynet og Timor braker sammen.V75-vinneren fra senhøsten, Rigel Odin, kommer ut etter en pause i V5 A-spillets 1.avdeling mens det omtrent er blåkopi på løpet den 28.januar når nesten alle de samme hestene kommer ut i det 3.løpet. French Crown jages av "sultne" 40 meters-hester i det 4.løpet før et godt spilleløp venter i det 5.løpet.

www.travformidling.com står bak det 6.løpet som er et monteløp. Løpet teller 10 deltagere, alle bak vingen og selv om det er litt ulik klasse på deltagerne så er det å håpe at flest mulig kommer rundt den 1.svingen og at det blir et severdig løp. Rousseau Detain blir stor forhåndsfavoritt, men det skal ikke så mye trafikktrøbbel til før det kan bli langt frem på en 1600 meter. Normalt sett så skal uansett vinnersjansene være gode.

Kun 8 hester til start i det 7.løpet, men ikke så veldig lett å "pelle" en vinner av den grunn. Dagens Dobbel-spillet innledes med et løp der en 4-5 hester kan vinne og der favoritten var under pari sist gang. Løpsdagen avsluttes med at 14 hopper kjemper om 20 000 kroner i Bergen Travparks Hoppeserie. Favoritten kommer langveis fra og heter Tour De Paris.

Vi ønsker gamle som nye publikummere hjertelig velkommen til Bergen Travpark søndag.