Travritt med autostart og i V5-spillet

Skrevet av Richard Ekhaugen,  13.02.2010
Artikkelbilde
Rousseau Detain og Charlotte Steine blir forhåndsfavorittene i det første monteløpet med bilstart og innenfor V5-rammen på Bergen Travpark

Søndag er ikke bare Valentine's Day og morsdag. Bergen Travpark kjører for første gang montèløp med autostart, og løpet er også tildelt en plass innenfor V5-rammen.

 
Artikkelen er sakset fra www.rikstoto.no
 
Det finnes mange dyktige og ivrige jenter som brenner for montèsporten her til lands, og som ønsker å nå ut til de brede massene med god informasjon om løpene. Blant disse er Charlotte Steine (19), primus motor for montèsporten i Bergen. Hun har hentet inn rytterkommentarer og vurdert søndagens travritt (V5A-5/V5B-2). Steine rir også selv favoritten 10 Rousseau Detain.
- Bergen Travpark arrangerer for første gang montéløp med autostart. Det er et spennende felt som er starterklært, og dersom favoritten skulle svikte er det mange som står klare for å overta, innleder Steine.
 

Skal normalt kjempe om seieren


- 10 Rousseau Detain har gått to gode montéløp. Da har hesten stått på 60 meter tillegg, nå står han på samme distanse som konkurrentene. Om han holder formen og går som i de to løpene, skal han normalt kjempe om seieren i dette løpet. 5 Maitre Titan er en hest med god kapasitet som har gått gode montéløp. Han har vist seg å være best på sprint, og har dermed fordel av distansen. Er formen i orden kan han utfordre. 9 Samuraj Sund har gått gode løp i monté tidligere, men har ikke vist det store i det siste. Motstanden skal være overkommelig i dette løpet, så han skal regnes med trippelsjanse. 2 Magic Star D.K. gikk et greit løp til tredje sist han startet i monté. Han står fint til bak bilen og kan være med i toppen igjen. 7 T's  Di Mucho har ingen gode resultat å vise til i monté, men får Marie Øvestad på ryggen nå og de kan være trippelaktuelle. 8 Medallion's Chief kommer ut etter pause, men har gått fine løp i monté tidligere. Trenger kanskje løp i kroppen, men kan være med å kjempe om trippelplass dersom formen er fin. 4 Giant Augustinu gikk godt i sitt første montéløp, fikk 6. etter galopp i forrige løp. Caroline L.B. Morken er tilbake i salen nå, og uten galopp kan de komme langt opp på listene. 3 Super Victor går stadig gode montéløp og kan jakte en trippelplass. 1 Vilnius Rider er vel hovedsaklig en premiekandidat i dette selskapet. 6 Sweet And Deliberate skal være fornøyd med premie, vurderer den 19 år gamle rytteren fra Nordheimsund, en drøy times kjøretur fra Bergen.

Rangering: 10 – 5 – 9 – 2 – 7 – 8 – 4 – 3 – 1 – 6

Hjalmarns tips:
- 10 Rousseau Detain har vist seg som Bergens overlegent beste montéhest de siste månedene og må regnes med en toppsjanse. Autostart er nytt for hest og rytter og ytterste spor trekker selvsagt ned, men disse hestene har ekvipasjen vist seg bedre enn selv med 40 og 60 meter tillegg. 5 Maitre Titan er eneste opponent sånn jeg ser det - er voldsomt hurtig og har aldri tapt feilfritt på sprint under sal. På en god dag kan Maitre Titan by favoritten mer kamp enn den setter pris på. 7 T's Di Mucho er et spørsmålstegn med rutinerte Marie Øvestad i salen, kan lukte på en trippeplass. Det kan også hurtige 4 Giant Augustinu og startraske 2 Magic Star D.K. gjøre. 9 Samuraj Sund kan endel, men virker til å mangle mye på godformen. 3 Super Victor går jevne fine montéløp, mens 8 Medallion's Chief kommer ut etter pause og trenger trolig løp. Gikk dog et fint løp i sin siste montéopptreden i fjor sommer.

Hjalmarns rangering: 10 – 5 – 7 – 4 – 2 – 9 – 3 – 8 – 6 – 1 
Cammilla Sunds rangering: 10 – 5 – 2 – 8 – 4 – 9 – 7 – 3 – 6 – 1

Kommentarer:
1. Vilnius Rider: - Han stoppet litt på slutten sist, men da var det 2100 meter, så jeg håper han klarer å gå til mål denne gangen. Vi håper på premie, sier rytter Oda Mykkeltvedt.
2. Magic Star D.K.: - For oss er det best mulig premie som gjelder, forteller rytter Renate Aarlie.
3. Super Victor: - Jeg er litt usikker på ham bak bilen, er redd han kan bli for ivrig og feile fra start. Vi møter gode hester som står likt med han denne gangen, så her er det premie som er målet, mener rytter Hege Karin Arverud.
4. Giant Augustinu: - Jeg kjenner ikke dagsformen hans. Sist gang jeg red han var han fin. Vi håper på best mulig premie og feilfritt, sier rytter Caroline L.B. Morken.
5. Maitre Titan: - Han ga seg fra dødens sist gang, men med sprint og bedre posisjoner underveis skal han være trippelaktuell, sier rytter Anette Selliken.
6. Sweet And Deliberate: - Hun har ikke vist mye vilje i det siste. Her gjelder det å få feilfritt rundt og et håp om siste pengene, forteller rytter Lene Bjånes Indrevær.
7. T's Di Mucho: - Jeg kjenner ikke til hesten, sier rytter Marie Øvestad. Sprint og autostart passer henne perfekt. Hun er kjapp ut, satser på en fin posisjon underveis og tar mange på en speed til slutt ved normal form. En premie er nok målet, sier tidligere rytter Ida Sjursen.
8. Medallion's Chief: - Hesten kommer ut etter pause, så store ambisjoner har jeg ikke. Vi får håpe det løser seg greit fra start, så får vi smyge med og håpe på best mulig premie, sier rytter Mariann Borgen.
9. Samuraj Sund: - Hesten har ikke vist gløden i sine siste starter, og står langt ute på vingen. Motstanden er ikke all verden, men likevel er det best mulig premie som gjelder, sier rytter Camilla Sund.
10. Rousseau Detain: - Han har vært fin for meg i de to montéløpene han har startet. Nå står vi likt med konkurrentene, om han er slik som han har vist tidligere skal han være med å kjempe om seieren, sier rytter Charlotte Steine.


Innleveringsfrister Bergen søndag
V5A: Kl. 18.00
V5B: Kl. 19.00
DD: Kl. 19.55
SuperTrippel: 20.15