Kval til NTAF's montecup.

28.04.2011

Også i år er et av kvalifiseringsløpene i Norsk Travamatør Forening sin montecup, lagt til Bergen Travpark. 9 ryttere kjemper om 2 ledige plasser i finaleløpet på Jarlsberg 21.mai

Et jevnt løp uten formsterke hester møtes for at rytterne skal kjempe om finalebiletter i NTAF's montecup på Jarlsberg Travbane i mai. 4 Oakridge Starcraft blir favoritt på tidligere resultater. Skuffet stort sist han startet på Forus, og må være forbedret for å vinne her. Rytteren melder om at han skal skjerpes til løpet, og dermed skal han regnes i toppen. 3 Goal Pointer har gjort fine løp i ny regi. I sin montédebut gikk han godt, men galopperte og ble diskvalifisert. Da passerte han mål som tredjehest, og gikk godt. Kan galoppere, men om han holder seg på beina kan han fort være først i mål. 2 Delphis Lantern har et fint prøveløp bak seg, men skuffet i montédebuten. Har sannsynligvis fordel av autostart. Dersom han fungerer som i prøveløpet bør han kjempe i toppen her. Står fint inne grunnlagsmessig og har et fint spor. 9 F.H. Niklas er en debutant som kan kjempe i toppen direkte. Det meldes om fine hurtigarbeid under sal, og med en fin reise kan han dukke opp på trippelen allerede i debuten. 8 Snowshoe Bassie G.D. debuterer i monté her. Gikk et greit prøveløp på 1.22,6. Kjemper i første omgang om en premie, men med fin reise kan han kanskje kjempe om den siste trippelplassen. 1 Park Angel står fint inne i løpet. Hun løser godt fra start, og er sikret en fin reise. Fungerer best uten sjekk, men må gå med her. Treneren melder om at hun er positiv i trening. Har et billigere løp enn tidligere, men har urutinert rytter. I første omgang er hun en premiekandidat, som på sitt beste kan kjempe om en trippelplass. 5 Explosive Nala gikk prøveløp på 1.24,6 og kjemper i første omgang om en premie. 6 Giant Augustinu fikk fjerde i sin nest siste montéstar, men kan galoppere seg bort. Må gå feilfritt for å få premie. 7 Super Victor var tilbake slik han har vært tidligere sist han startet og ble diskvalifisert. Må vise bedre takter for å regnes i toppen, men kjemper om en premie.

Rangering: 4 – 3 – 2 – 9 – 8 – 1 – 5 – 6 – 7

 

Kommentarer:

 

1. Park Angel: Det er vanskelig for meg å uttale meg om henne, siden det er første løpet jeg rir på hun og jeg ikke kjenner noe særlig til henne, sier rytter Linda Thorsen.
Park Angel er en grei montéhest. Hun fungerer klart best uten sjekk, men siden det er autostart må hun gå med her. Hun er rask fra start og kan få et fint løp. I følge treneren er formen bedre enn på lenge, dersom hun har dagen kan hun kjempe om en trippelplass, sier Charlotte Steine som har ridd tidligere.

2. Delphis Lantern:
Gikk et fint prøveløp for meg, men i debuten sist bare tullet han og fungerte ikke. I sin siste sulkystart fungerte han i travet, så jeg håper han er tilbake slik han var i prøveløpet. Om han er det tror jeg han kan kjempe langt fremme her, sier rytter Charlotte Steine.
3. Goal Pointer:
Han feilet for meg sist gang. Håper jeg klare å få han feilfritt rundt, da blir det kanskje en fin premie, sier eier, trener og rytter Caroline L.B. Morken.
4. Oakridge Starcraft: Jeg håper han ender langt fremme. Står perfekt til på alle måter, men kan være litt lur og skal skjerpes opp før løpet. God nok til å ende helt fremme, sier rytter Monica Refsland.

5. Explosive Nala:
Hun viste seg fra en hissig side i prøveløpet. Jeg tror hun har fordel av autostart. Det er feilfritt og premie som gjelder, sier Mariann Borgen som godkjente hesten for monte.
6. Giant Augustinu:
Jeg tror autostart er en stor fordel for å få han feilfritt ut. Håper på feilfritt og premie, sier rytter Lene Bjånes Indrevær.
7. Super Victor:
Galoppen sist skyldes en tabbe fra meg. Jeg håper at fokuset mitt er bedre denne gangen og at vi sammen klarer å fullføre feilfritt. Det blir målet for dagen, sier rytter Lene Rotneim.
8. Snowshoe Bassie G.D.:
Vi er debutanter begge to. Hesten viser fine ressurser under sal og jeg tror vi skal være med å kjempe om en fin premie. Han er travsikker og stødig, så jeg håper på en fin debut, sier rytter Christine Pedersen.
9. F.H. Niklas:
Hesten har ikke startet montéløp før, men jeg har ridd noen hurtigarbeid på han. Forrige mandag så han veldig fin ut. Sporet trekker ned, men han skal hente seg en fin premie. I feilfri utgave snuser han kanskje på en trippelplass, sier rytter Stine Beate Hjartholm.

 

Vurderingene og forhåndsintervjuene er foretatt av Charlotte Steine.