Dyresport.no's monteløp

31.03.2011
Artikkelbilde
Glide og Kristine Kvasnes har feiret triumfer sammen på Bergen Travpark tidligere. En ny seier kan fort komme i kveld.

Monteløpene kommer tett i en periode på Bergen Travpark nå. Torsdag er det varmblodshester, flere bra sådan, som skal konkurrere med rytter på ryggen.

Dyresport.no’s montéløp for varmblodshester, 31.03.11

 

9 Glide er en slager i monté og han gjør alltid gode montéløp for Kristine Kvasnes. Han har vunnet det han kan vinne på Vestlandet, og det meste taler for at han vinner igjen, selv fra 40 meter tillegg. 12 Moreno har vist at han liker monté med eieren på ryggen. Hun rir godt og har godt tak i hesten. Det er hennes første volteløp, men avslutningene er Moreno sin styrke så han er i toppen igjen. 7 Manstrong er vrien å få avgårde på voltestart, men rytteren er også oppasser på hesten og kjenner han fra trening. Hesten gikk fint i sitt siste montéløp og kan kjempe om en trippelplassering her. 4 Goal Pointer er et nytt innslag på stallen til Gaute Lura. Caroline eier og trener hesten selv, og kjenner med det hesten. Kretsen rundt hesten vet når de kan ta hestene i løp, så jeg blir ikke overrasket om han er langt fremme direkte. 5 Super Victor har en god rytter i Lene Rotneim, som har vist at hun har godt tak på hesten. Han går jevne og gode montéløp, kan kjempe om en trippelplass. 6 Red Card viste i sin montédebut at han likte grenen, nå har han fått ny eier, trener og rytter. Dersom formen er som sist kan han kjempe om siste trippelplassen. 2 Misty Valley N. var fin i sin montédebut til tredjeplass, møter flere gode her så kjemper i utgangspunktet om en premie her. 11 Delphis Lantern gikk et fint prøveløp på 1.21,5. Han debuterer i dette løpet, og er i første omgang ute etter en premie. 8 Harry Trotter S.E. gjør jevne montéløp og får premier hver gang, det kan han også gjøre her. 3 Giant Augustinu er en premiekandidat her. 1 Major Chip debuterer her, og kjemper om premie første gang ut. 10 Matador F.I. starter ikke.

Rangering: 9 – 12 – 7 – 4 – 5 – 6 – 2 – 11 – 8 – 3 – 1

 

Kommentarer:

 

1. Major Chip: Jeg har ikke ridd han før, og det er første montéløpet han går. Så jeg håper på feilfritt og premie, sier rytter Oda Mykkeltvedt.
Jeg fikk ikke noe inntrykk av han i prøveløpet, da han måtte gå alene og ikke synest det var noe kjekt. Best mulig premie er nok målet første gang ut, sier Renate Aarlie, som godkjente hesten til monté.

2. Misty Valley N.:
Jeg synes hun var god i det første løpet og håper hun gjør en tilsvarende innsats, sier rytter og oppasser Victoria Steine.
3. Giant Augustinu:
Jeg håper på feilfritt og premie, sier rytter Lene Bjånes Indrevær.
4. Goal Pointer:
Han er hardt ute grunnlagsmessig, og det er første gangen ut i monté så han er med for å lære. Premie er målet, sier eier og rytter Caroline L.B. Morken.
5. Super Victor:
Jeg håper han holder seg unna galopp denne gangen også, og blir veldig fornøyd om han henter seg en premie i dette selskapet, sier rytter Lene Rotneim.
6. Red Card:
Han er en dyktig montétraver med mye fart. Siden sist har han fått nye eiere, men om han er i samme form, så tror jeg siste trippelplassen er en god mulighet, sier Renate Aarlie, som har ridd hesten tidligere.
7. Manstrong:
Hesten er i fin form, og denne gangen får vi bare 40 meter tillegg mot 60 meter tidligere. Om han får en fin reise underveis, skal han normalt kjempe i toppen her. Det er gode hester i mot, så vi er uansett fornøyd med en premie, sier rytter og oppasser Jeanett D. Knappskog.
8. Harry Trotter S.E.:
Det er et par gode med denne gangen, jeg har ikke ridd hesten siden november og er usikker på formen. Skal teste han på mandag, så får vi ta det derfra, men normalt sett skal han hente seg en premie, sier rytter Stine Beate Hjartholm.
Det er lenge siden han startet monté sist, så jeg håper på en premie, sier eier og trener Lene Hjulset.

9. Glide:
Han har vært veldig bra i monté, og gikk et bra løp til tredje sist. 40 meter tillegg er aldri lett, det er mange å ri rundt, men viss det ikke blir for langt frem tror jeg han kjemper i toppen, sier rytter Kristine Kvasnes.
10. Matador F.I.:
Strøket.
11. Delphis Lantern:
Han gikk et greit prøveløp for meg. Da fikk han gå i sitt eget tempo i tet. Han virker til å være en grei montéhest, men han har 40 meter tillegg, så jeg håper på en premie i debuten, sier rytter Charlotte Steine.
12. Moreno:
Hesten er kanonfin i trening, men det er mitt første volteløp, så jeg håper på en fin premie, sier eier og rytter Lise Hjetland.

 

Vurderingene er foretatt av Charlotte Steine