Friske fraspark fra Frode

23.03.2011
Artikkelbilde
Frode Hamre gjester Bergen Travpark med 2 aktuelle hester lørdag.

Frode Hamre seler ut vinnere i ekspressfart for tiden. Når V75-lokomotivet tøffer innom Bergen Travpark, stiller rimeligvis den sympatiske 64- modellen på startstreken. 

Travåret 2011 har innledet strålende for Frode Hamre. 27 seirer på 130 starter - mot totalt 68 i fjor. Det forteller sitt. 40 hester i trening. Men plass til flere.

 

- Ut med språket Frode Hamre. Hva er forklaringen?

 

-   Resultatmessig var fjoråret tragisk til sammenligning. I hvert fall  frem til midtsommers. Utskiftning av deler av hestemateriellet måtte til. Tilvekst av nytt, godt blod. 

Et par justeringer på forings og treningsbiten. Det var det som skulle til. Jeg har ingen grunn til å klage.

 

- Hvorfor bør en hesteeier vurdere å sette hesten i trening hos deg?

- Bra treningsforhold. Solid kunnskap og erfaring. Treningsprinsipper som fungerer. Og prima service til hesteeieren.  Det er viktig med tilbakemeldinger, også de mindre hyggelige.

 

- Hva husker du best fra tiden  på Nesttun og Parken?

-  Fremfor alt miljøet. Knakende bra  på alle måter.  Og mange kunnskapsrike hestekarer.  Jeg holder forresten trenerstanden på Parken svært høyt.

 

- Noen læremestre du ønsker å trekke frem?

-   Min far. Martin Austevoll. Far og sønn Skjold. For å nevne noen. Det var da grunnlaget ble lagt.

 

-  Du har rykte på deg å være en suveren dødenskjører?

- Jeg har utviklet meg gradvis. Dødens posisjon trenger nødvendigvis ikke være en dårlig posisjon. Og man trenger nødvendigvis ikke kjøre mot lederen. Derimot kan kontrollerte både tempo og posisjonsutviklingen. Men visst fordrer det at man har noe å gjøre med. 

 

-  Hvordan skal Acolyte Hanover sprinte hjem V75-6?

-  Godt spørsmål. Kanskje han er vel optimimistisk meldt?  Løpet ble skarpere enn forventet. Men bevares hesten er bra og han kan åpne om nødvendig. Det blir å kjøre på sjanse. Vi er prisgitt knallhard kjør. Da

plukker han også mange til slutt. Kort distansen spiller ingen alle. 

  

-  Og hva skal redde Hitchcock inn i matchen i V75-7)

- 1.12 første 1000 og en god rygg å henge på. Formen er tilnærmet på topp der i gården, men det skal godt gjøres å gå helt til topps.

 

- Noen utstyrsenderinger noen av dine?

- Ingen planlagte, informerer Frode til travparken.no

 

Etter dette intervjuet ble laget, har begge de omtalte starthestene blitt strøket fra lørdagens løp. Strykningsårsaken er såre koder.