Månedens hest i februar.

03.03.2011
Artikkelbilde
Balder Exclusive,den siste tiden kjørt av Svein Ove Wassberg og trent av Gaute Lura, ble månedens hest på Travparken i februar.

En hjemvendt stayer med "løradgsklasse" i seg ble månedens hest på Bergen Travpark i februar. Nabohesten måtte samtidig se seg forbigått ved utvelgelsen.

Balder Exclusive ble kåret til månedens hest for februar måned på Bergen Travpark. 30 løp ble avviklet på Bergen Travpark i februar, og det var kun 2 hester som klarte å vinne mer enn 1 løp hver i løpet av måneden.

Tora Stjerna trent av Hilde Elsås Køhne var den andre hesten som klarte å vinne 2 løp i februar, i begge sine starter så avsluttet hesten fint til kontrollerte seire. Flere seire kan være i vente og senere napp i månedens hest er ikke å utelukke.

Like fullt så landet juryen på at Balder Exclusive skal få smykke seg med tittelen månedens hest. Hesten viste seg overlegen konkurrentene i sine 2 seiersløp tidlig i måneden, mens hesten i sin siste start for måneden, trolig ble offer for sårbeinthet i det den var på vei mot sin 3.seier på rad i februar.

Balder Exclusive har ved flere anledninger vist at dette er en traver som når den er på sitt beste, er en av landets fremste styrkefenomen . Sine kvaliteter fikk den senest for kort tid siden vist frem da den hevdet seg med bravur i knallhard konkurranse i Sverige. Nå er hesten tilbake i regi sin trener Gaute Lura og hesten eies av hans bedre halvdel Nina Hilde Bergås, dog registrert gjennom en svensk adresse da utenlandsk registrering er eneste måten å få konkurrere med vallaker i Norge. Kusk i løpene har som oftest vært Svein Ove Wassberg.

Utmerkelsen deles ut i forbindelse med hestens neste start på Bergen Travpark og finner denne starten sted i løpet av mars måned, så er hesten også med og konkurrere om dobbel førstepremie ved den anledning. Vi gratulerer med utmerkelsen og ønsker lykke til med resten av sesongen.