Tips og vurderinger til lørdagens monteløp

25.03.2011
Artikkelbilde
Gilborken med sin faste rytter Iselin Teigen, blir en av monteløpets mest spilte ekvipasjer lørdag.

Monterytter og entusiast Charlotte Steine har sin vane tro gjort sine forhåndsvurderinger og hentet inn rytterkommentarer i forkant av monteløp på Bergen Travpark

Bergen Travparks Montéløp for kaldblodshester, 26.03.

 

Denne gangen er det vanskelig å plukke vinneren. Fire hester skiller seg ut, men løpet er preget av lange tillegg og kan fort få et annet utfall. Jeg er fristet til å sette 1 Danield først, men på grunn av galoppfaren blir 6 Gilborken mitt førstevalg. Gilboeken har vist seg å være en god montéhest, og henter premier jevnt i travløp, og vant løp i januar. Det er en stund siden han har gått monté, sist var i desember, og formen er nok bedre nå. Tillegget er langt, men om Danield galopperer kan han nå fram. 1 Danield er en kapabel montéhest, men han galopperer mye. Nå har Kristine Kvasnes og Ove Bakkevold Reime fått hesten i trening, dermed kjenner Kristine den enda bedre. Hun er den beste rytteren i feltet, og kan fort lede hele veien om hesten holder seg til riktig gangart. 7 Nøkle Pål er er mye bedre i monté, enn i travløp. Hesten har ikke vært som best i sine siste travløp, med unntak av et løp i februar. Heller ikke han har startet monté siden desember, det kan være et pluss, han kjemper i toppen her selv med langt tillegg. 4 Augne Troll er en flink montéhest, men også denne hesten galopperer mye. Uten galopp kjemper han stort sett i toppen. Ny rytter denne gang, og 40 meter tillegg på Danield kan bli vanskelig å hente. Kan få langt frem, men om det går i trav hele veien kan en trippelplass være innen rekkevidde. 2 Elve Prinsen gjør sitt debutløp i monté her. Han får på ny rytter, men gikk et ok prøveløp på 1.35,5. Har fordel av å stå foran, og kan kjempe om en trippelplass dersom tilleggshestene sliter med å få kontakt. 5 Gil Rau Jo gjør alltid gode montéløp, men har ikke vist noe i travløp de siste månedene. Han har ikke startet monté siden oktober, og får kanskje ny giv av det. Premiekandidat i første omgang. 9 Rubin er en flink traver, men han har langt tillegg her. Holder Danield seg i trav, sliter han med å hente tillegget.  Monté har han ikke gått siden april i fjor. Han galopperer mye, det har han ikke tid til her. I utgangspunktet er han bare en premiekandidat. 3 Montoya har gått noen gode montéløp, men kan galoppere. Må holde seg i trav her, har fordel av å bare stå 20 meter bak Danield og Elve Prinsen, og kan dermed få et fint løp. Med tilsvarende innsats som forrige montéløp, kan han ende langt oppe på listen, men kjemper i første omgang om en premie. 8 Espe Viktor har skiftet eier og trener, dermed er formen usikker. Monté er en fordel, og rytteren har ridd et prøveløp på han. Har langt tillegg, og kan fort få langt fram. Dersom formen er forbedret, kan han fort være lenger oppe på premielistene, men kjemper om premie.

 

Rangering: 6 – 1 – 7 – 4 – 2 – 5 – 9 – 3 – 8

 

Kommentarer:

1. Danield: Først og fremst må jeg klare å ri i trav. Han har ikke gått feilfritt de siste seks løpene, men har vært god i noen montéløp hvor han har fått gått i sitt eget tempo alene foran. Om jeg klarer å ri i trav, skal jeg prøve å lede fra start til mål, sier rytter Kristine Kvasnes.
2. Elve Prinsen:
Han ser fin ut i trening, men det er første løpet på lenge. Går han feilfritt kan han få en premie, sier oppasser Iselin Teigen, som godkjente hesten i monté.

3. Montoya: Jeg har ikke ridd han i løp før, men har ridd han en del i trening og kjenner han og det er en fordel. Dermed håper jeg på feilfritt og premie, sier rytter Oda Mykkeltvedt.
4. Augne Troll:
Uten galopp er han langt fremme. Han er sterk og god, og en fin hest å ri, sier Monica Refsland, som har ridd hesten tidligere.
5. Gil Rau Jo:
Det er en stund siden han har startet, men han er i god form så jeg satser på at det går bra og at han får en premie, sier rytter Evy Katrin Teigen.
6. Gilborken:
Han ser bra ut i trening, og jeg håper på en fin premie. Kanskje han kan være på trippelen, sier rytter Iselin Teigen.
7. Nøkle Pål:
Han har ikke gått monté på en stund, og det er positivt fordi han synest monté er fryktelig gøy. Han er ikke lett å få først i mål, men jeg har tro på en trippelplass, sier rytter Renate Aarlie.
8. Espe Viktor:
Han er en fin montéhest, men det har blitt litt langt frem de gangene jeg har ridd han. Jeg tror han kan få en fin premie, sier Caroline L.B. Morken, som har ridd hesten tidligere.
9. Rubin:
Jeg vet ikke helt hvor han er formmessig, han er god på sitt beste og har en bra rytter, sier oppasser Vegard L. Wolden.