Erlend og Sissi triumferte på "hjemmebane"...

26.08.2012
Artikkelbilde
Erlend Rennesvik + Drav Siss = Ubetinget suksess. Eldings Æresløp 2012 er foreløpig siste seier i beltet for den unge og fremadstormende Erlend Rennesvik

Et avsindig regnvær ødela noe av stemningen under dagen, men Drav Siss og Erlend Rennesvik løftet taket i restauranten når de krysset målstreken først i Eldings Æresløp

Løpsdagen ble innledet med et flott felt som dannet Rappfots Æresløp 2012. Malin Berås og Prins Omer sto igjen som en solid vinner og nevnte Berås utgjør sammen med Siv Emilie Løvvold en bortimot uslåelig duo i monteløpene for tiden.

Ove Wassberg la så på til 2 strake seire i løp utenfor V75-vedemålet. Magnums Sebastian og 3-årige Reventon har begge fremtiden foran seg.

V75-omgangen ble på forhånd betraktet som vanskelig, og som så ofte før så triller da favorittene inn på løpende bånd. Anthony Boko forsvarte sporet i V75 1.avdeling og holdt da unna helt hjem, selv om stallkameraten og banerekordsetter Tourbillon utfordret det han kunne nedovet oppløpet.

Oslo Kronos sporet det neste løpet fra start til mål. På dette tidspunktet holdt Travparken på å druknes i et vannvittig regnvær. Banemikrofonen fikk mer enn nok fuktighet og kapituerte etter dette løpet.

Drav Siss og Erlend Rennesvik kapitulerer derimot  aldri og duoen fikk stemningen til å løfte seg til bristepunktet når de krysset mål-linjen først i Eldings Æresløp.

Deretter kom en ny hjemmeseier i form av You Va Bene, før mange galopper skjemmet det 8.løpet. Tom Erik Solberg kunne innkassere seieren med en startgalopperende Tordin.

Etter sigende tidenes første 3100 meter på Travparken, ble et nappetak mellom vinneren Delphis Jag og hjemmehåpet Troubador G.T som nå virkelig begynner å få det til. Delphis Jag er dog nesten umulig å stå i mot hest mot hest og rogalandshesten tok en velfortjent seier.

Stjernejerven har blomstret kraftig i regi Heidi Moen og holdt unna på trøtte ben i V75-finalen. Forhåndsfavoritten Alm Taragon var seig underveis, men avsluttet solid til 3. Ness Tjo Oda satte banerekord på 1.24.1 og imponerer stadig.

Dagen ble avsluttet med et 3 års-løp der seieren gikk til Voss. 50 000 i 1.premie ble det for Super Chili, vognmann Øyvind Austevoll smilte i barten og mente at Super Chili vant enkelt.

Familiepreget som arrangøren hadde lagt opp til, ble ikke enkelt å innfri - til det så var regnværet for dominerende. Vennebyen sitt besøk gjorde uansett inntrykk på både store og små.

Neste travparkbesøk, lunsjtravet tirsdag 28.august kl.13.30.