Status ang.folkehesten Kilerauen.

23.02.2016
Artikkelbilde

Kilerauen har i dag vært til veterinærundersøkelse og det er relativt gode nyheter å bringe.

Kilerauen hadde ikke lenger blod i halsen slik han hadde på torsdag etter uhellet i løpsbanen. Derimot var halsen hans veldig hoven og full i blemmer. Kilerauen har fått seg en ordentlig halsbetennelse og dette gjorde sitt til at han ikke fikk nok luft når han sist torsdag la avgårde bak startbilen.

Hesten er nå satt på penicilinkur og skal gå på den frem til lørdag, deretter vil han bli sjekket på ny for å se om halsbetennelsen er på retur. Om ikke vil han få noen sprøyter med kortison for å få betennelsen bort.

Slik vi ser det nå så vil vi legge opp til å hurtigkjøre Kilerauen om ca. 4 uker for deretter sjekke han på nytt for å se om han er klar til å starte i løp igjen.

Hestens ve og vel må gå foran alt annet og vi må bare ta tiden til hjelp slik at Kilerauen kan komme tilbake best mulig. Folkehestsesongen er lang og vi er fortsatt sikre på at hesten skal gi oss gode opplevelser utover året.

Vi vil holde dere oppdatert underveis i sykdomsperioden og Kilerauen blir helt sikkert glad for noen sykebesøk i tiden fremover.